Сарагоса победи като гост каталунския тим Жирона с 4:1 и с общ резултат 4:4 драматично се класира за финалния плейоф за място в испанската Примера дивисион.

Преди няколко дни арагонците бяха загубили с 0:3 у дома, но на реванша спечелиха с 4:1 и елиминираха съперника си от едноименния каталунски град Жирона. Така Сарагоса ще играе срещу Лас Палмас във финалния плейоф за влизане в испанския елит.

Само преди седмица секунди не достигнаха на Жирона да се класира директно в Примера дивисион, след като среднякът Луго направи 1:1 като гост на каталунците с гол в 90-ата минута на Пабло Мачин. Така Жирона беше преместен в баражната зона.

На реванша срещу Сарагоса гостите получиха дузпа в 18-ата минута и Вилиан Хосе реализира за 0:1. В 26-ата Жирона вкара гол, който бе отменен заради засада. В 33-ата гостите удвоиха преднината си след нов гол на Хосе, който стъписа публиката по трибуните, а в 44-ата разликата в общия резултат беше заличена. Кабрера вкара с глава след пас на Педро и направи резултата от реванша 0:3 на почивката.

През втората част в 68-ата минута Сарагоса вкара четвърти гол чрез Фернандес, който преодоля Бесера за 0:4. До края на двубоя домакините се нуждаеха от две попадения, но вкараха само едно в 73-ата минута чрез Адай. Жиронци натиснаха, но не успяха да отбележат нов гол до края на мача и през следващия сезон отново ще играят в Сегунда дивисион.

Жирона няма участие в елита на Испания в своята 85-годишна история, а Лас Палмас и Сарагоса ще определят последния нов член на Примера дивисион за следващия сезон.