САЩ победи Холандия с 4:3 в драматичен приятелски мач, игран в Амстердам. Куриозното беше, че „лалетата” водеха до 70-ата минута с 3:1, но допуснаха три гола в края и загубиха контролата.

Гостите, противно на очакванията, подходиха изключително агресивно и открито и в 21-ата в рамките на няколко секунди нацелиха гредата два пъти. После пък само навременната намеса на вратаря на холандците Яспер Силесен опази мрежата му суха.

В 25-ата минута Клаас-Ян Хунтелар излезе сам срещу стража на гостите Гузан, но не успя да го преодолее. Така се стигна до 27-ата минута, когато отново звездата на Шалке се оказа в чиста позиция. Хунтелар засече с глава центриране на Мемфис Депай и откри резултата - 1:0. Отговорът на "янките" беше светкавичен и още в 33-ата минута Зардес изравни след грешка на Янмаат в отбрана.

Хунтелар отново бе точен в 49-ата за 2:1, а Мемфис Депай се разписа в 53-ата минута за 3:1. Успокоени от комфортната преднина, "лалетата" подцениха съперника си и бяха наказани в заключителните секунди на срещата.

В 70-ата минута Джон Брукс намали на 3:2, а в 89-ата Даниел Уилямс вкара за 3:3. Още в следващата атака на САЩ Боби Ууд прониза безпомощния Силесен, за да направи обрата пълен - 3:4.