Отборът на САЩ продължава без загуба защитата на титлата си от “Голд Къп”, след като постигна късна победа с 2:0 над Хондурас в мач от Група “В” на турнира.

Сантино Куаранта се разписа с мощен шут в 73-ата минута, а Брайън Чинг гарантира победата след попадение с глава в 79а-ата. “Янките” оглавяват потока с шест точки от два мача.
 
Слабакът Хондурас запази дълго време равенството, въпреки головите положения за американците. Развоят на срещата се обърна с появата в игра на Бени Фийлхабър и Чарли Дейвис.
 
Двамата бяха замесени при атаката за първия гол. Фийлхабър центрира, а Дейвис овладя топката и я подаде на Куаранта. Шест минути по-късно Стив Черундоло с прецизно центриране намери Чинг, който надскочи двама защитници на Хондурас.
 
В другия мач от групата Хаити победи Гренада също с 2:0, а с попадения се отчетоха Фабрис Ноел (14-ата минута) и Марселин (79-ата).
 
След победите над Гренада и Хондурас САЩ води в класирането на групата с три точки аванс през Хондурас и Хаити и може да си гарантира участие на четвъртфиналите с равенство срещу Хаити в последния си мач в групата в събота./БЛИЦ