Италия загуби от САЩ с 0:1 в контролна среща, която се проведе в Генуа. Единственото и победно попадение за „янките” отбеляза звездата на Фулъм Клинт Демпси (55).

Домакините бяха по-добри преди почивката, но пропуснаха няколко отлични възможности за гол. В средата на първата част нападателят на Ювентус Алесандро Матри Тим Хауърд, но реферът отмени гола заради несъществуваща засада. Джовинко, който често сменяше позицията си, непрекъснато тормозеше защитата на съперника. Тимът на Юрген Клинсман също организира няколко опасни атаки и принуди Буфон да се намесва решително на 2-3 пъти.

След почивката „Скуадра Адзура” натисна, но в 55-ата минута САЩ се възползва от лошо подредената защита на домакините и поведе. Клинт Демпси стреля коварно по земя от около 15 метра и матира Буфон за 0:1. В 78-а минута Абате бе добре изведен отдясно и подаде остро, но защитата на гостите като по чудо предотврати гол. Финалният натиск на Скуадрата не даде резултат и тимът на германския наставник Юрген Клинсман постигна престижна победа.

Италия – САЩ 0:1

0:1 Клинт Демпси (55)