Националният отбор на САЩ ще покаже подкрепата си към LGBTQ общността с изобразяване на цветовете на дъгата в логото, което е поставено в тренировъчния комплекс и стаята за пресконференции на базата в Катар.

Дизайнът на логото включва седем вертикални райета в цветовете на дъгата, изобразени под тъмносин надпис USA и заменящи червения цвят от националния флаг. Това е част от инициативата "Бъди промяната", от която отборът стана част през 2020.

"Когато сме на международната сцена, особено в страна като Катар, за нас е важно да покажем за какво се бори 'Бъди промяната'. Целта ни е да повишим вниманието и толерантността на хората към социалните проблеми не само в страната, а и в чужбина. Виждаме, че Катар прави сериозен прогрес по въпроса, но на страната й остава още много работа", заяви националният селекционер Грег Берхалтер.

Организаторите на Световното първенство гарантираха нееднократно, че независимо от сексуалната ориентация и произхода си, всеки гост на страната е добре дошъл. Те обаче предупредиха посетителите да бъдат внимателни с демонстрациите на публични места. 

Логото с цветовете на дъгата няма да бъде използвано в мачовете.