Престижна победа с 1:0 над великия Диего Армандо Марадона записа българският треньор Александър Станков. В Китай вчера воденият от Станков Аербин бе избран за участник в благотворителна акция на Червения кръст, за каузата на която бе привлечен и аржентинецът. Марадона пристигна в Китай със селектиран от него отбор на надеждите. Момчетата в състава бяха между 20 и 22 г. Срещу тима на Станков Дон Диего порита 3-4 минути през втората част.

3_3.jpg

“Получи се изключително интересен мач. На стадиона имаше повече от 45 хиляди души. Появата на Марадона подлуди всички. След срещата той се изказа много ласкаво за нашия отбор. Похвали ни за играта и обяви, че може да дойде отново да играе срещу нас с друг селектиран от него състав. Попита дали имаме представители в националните отбори. Поздравихме се. Като разбра, че съм българин, веднага спомена Стоичков”, разказа Станков пред столичен всекидневник.

4_1.jpg

Той добави, че благодарение на Марадона са събрани над 1 млн. долара. Те ще отидат за нуждаещи се деца, които страдат от тежки болести или са останали без родители.

“За Китай милион долара е капка, но се радвам, че бях част от тази кампания заедно с Марадона”, заяви още Станков./БЛИЦ