Воденият от Александър Станков Хунан Шингтао записа първа победа в първенството на втора дивизия в Китай. Избраниците на българския треньор се наложиха с 2:0 в домакинството си на Тянджин Сонгжианг.

Преди това Хунан записа равен и загуба и след третия кръг е с 4 точки в актива. Лидер във временното класиране е Далиен Аербин със 7 точки. Именно този отбор Сашо Станков изведе до историческа промоция за елита на Китай през 2011 година, когато влезе със златни букви в историята на клуба. Сега обаче Далиен Аербин е отново във втория ешелон.

"Още следващия кръг ми предстои мач срещу бившия отбор. Гостуваме в Далиен и ще бъде много тежко. Пазя само добри спомени от престоя ми там. Прекарах чудесен период и преживях радостни мигове, които остават спомен за цял живот", коментира Станков пред БЛИЦ.

"Победата над Тянджин Сонгжианг дойде много трудно. Мачът беше оспорван, а момчетата ми играха страхотен футбол, което само може да ме радва", каза Станков по повод успеха с 2:0.

"Далиен Аербин в момента е много силен отбор и се борят отново да се върнат в елита. Във втора дивизия има 6-7 клуба, които разполгат с бюджет от 20-30 милиона евро. Тук работят и доста известни треньори. Радомир Антич, например, който води Хебей. Ние не можем да се мерим по пари с тях, но ръководството на Хунан очаква от мен с млади футболисти да се представим колкото може по-добре. Никой не може да знае какво ще се случи, мачовете тепърва започват. Понякога и без пари стават чудеса", добави треньорът на Хунан пред БЛИЦ.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ