Футболният агент Джанфранко Чикети обяви, че в момента работи върху трансфер на Александър Тонев в Италия. Мениджърът държи правата на национала за Апенините и се надява през януари, или най-късно до юни, да намери нов отбор на крилото.

Според агента, Тонев е оставил отлични впечатления по време на световната квалификация между България и Италия през септември, и няма да е трудно да направи трансфер.

„Ще се опитам да го доведа в Италия съвсем скоро, или през януари, или през юни,“ обяснява Чикети пред Tuttomercatoweb.com. За конкретен отбор, с който преговаря мениджърът, не се споменава.

„В момента Тонев струва около един милион евро. Той е много отговорен младеж, вече се разчита на него в националния отбор, и има много още да расте. Той може да играе и като крило, и зад нападателя,“ добави още представителят на Сашо Тонев.

Ако Лех Познан получи въпросната сума за българския футболист, ще излезе и на печалба, тъй като плати за него около половин милион евро преди година и половина. Настоящият договор на Тонев с Лех е до 2015-та година.