Отборите на Сасуоло, Каляри и Новара преодоляха четвъртия кръг и се класираха за 1/8-финалите в турнира за Купата на Италия.

Сасуоло се поизмъчи и все пак победи у дома третодивизионния Катания с 2:1, а в следващата фаза ще има за съперник Наполи. Алесандро Матри (14) поведе атаката на домакините и вкара първия гол, но Фран Бродич (41) изравни. През второто полувреме гостите можеха и да поведат в резултата, но изстрел на Бродич в гредата попречи това да се случи. В самия край на срещата Сасуоло стигна до победата с гол на юношата на Милан Мануел Локатели (80), който вкара първия си гол с екипа на тима след асистенция на Матри.

Каляри елиминира Киево след 2:1 като гост във Верона. Точни за сардинци бяха Алебрто Чери (8) и Фабио Пизакане (68). Лерис (18) вкара гола за „летящите магаренца“. В следващия кръг Каляри ще се изправи срещу Аталанта.

Новара пък отстрани гостуващия Пиза след 3:2 в мача на третодивизионните тимове. Микеле Маркони (16) изведе гостите напред в резултата, но Диего Пералта (22) и Бове (53) направиха пълен обрат. Франческо Лизи (72) изравни, а в добавеното време Якопо Манкони (90+1) донесе успеха за домакините и ги прати на 1/8-финалите срещу Лацио в Рим.