Сасуоло срази у дома Милан с 2:0 в среща от 28-ия кръг на италианската Серия „А”. Така „росонерите” прекъснаха серия от 9 срещи без поражение.

Алфред Дънкан (27) след пас на Берарди и Никола Сансоне (72) след асистенция на Вършалко вкараха головете за успеха на Сасуоло, който има 4 победи от 6 сблъсъка срещу Милан. Треньорът на гостите Синиша Михайлович бе изгонен секунди след второто попадение на Сасуоло. Сръбският специалист претендираше, че има извършено нарушение на Биондини срещу Бертолачи преди попадението.

Нападателят Грегъри Дефрел пък остави домакините в намален състав, след като в 76-ата минута получи втори жълти и съответно червен картон. Гостите обаче не успяха да се възползват от числения си превес и не стигнаха дори до почетно попадение.

След победата си Сасуоло е на седмо място с 44 точки и се доближи само на 3 точки от Милан, който остава на шеста позиция, изоставайки на точка от градския си съперник Интер, който е с мач по-малко и по-късно тази вечер играе с Палермо на свой терен.

 Резултати, програма и класиране в Италия - ТУК !!!