Защитникът на Челси Гари Кейхил ще изведе английския национален тим с капитанската лента за контролата срещу световния шампион Германия тази вечер от 21:45 часа българско време на „Сигнал Идуна Парк” в Дортмунд.

Засега от състава на „трите лъва” не е сигурно участието на Рахим Стърлинг, който лекува травма и пропусна последната тренировка на отбора.

„Той ще бъде нашият капитан. Той е в много добра форма”, потвърди Гарет Саутгейт в Есен за решението си да даде капитанската лента на 31-годишния Гари Кейхил.

„Мачът срещу Германя е дуел, от който мога да науча много за моите играчи. Това е началото един процес. Трябва да променим много неща, защото напоследък не играеш успешно”, каза още селекционерът на „трите лъва”. Той визира лошите изяви на тима на Мондиал 2014 в Бразилия, където отпадна още в груповата фаза, както и Евро 2016 във Франция, където отборът бе елиминиран от Ислания на 1/8-финалите.

Срещата в Дортмунд е генерална репетиция за англичаните преди световната им квалификация срещу Литва четири дни по-късно на „Уембли” в Лондон.