Попълнете търсена ключова дума или фраза

Саутхемптън обърна Челси ВИДЕО

https://blitz.bg/sport/svetoven-futbol/sautkhemptn-obrna-chelsi-video_502494.html Blitz.bg/Sport

Лийдс с реми у дома срещу Евертън

снимка: Getty Images/Gulliver
1 от 1

Саутхемптън обърна у дома Челси с 2:1 в петия междинен кръг от английската Висша лига и му нанесе втора загуба от началото на сезона.

Рахийм Стърлинг (23) даде аванс на гостите след асистенция на Мейсън Маунт. "Светците" обаче бързо отвърнаха на удара и изравниха чрез Ромео Лавия (28) с удар от средна дистанция.

Нападателят Адам Армстронг (45+1) оформи крайния резултат в добавеното време на първата част, след като добре се откъсна от защитата на Челси.

След почивката домакините бяха по-дейни, а гостите опитаха натиск в края, но усилията им не бяха достатъчни поне за изравнително попадение. 

Това е втора загуба за „сините“ от началото на сезона, като тимът заема осмото място със седем точки. Саутхемптън е със същия актив, но е шести заради по-добрите си показатели при головата разлика.

В друг мач от кръга по същото време Лийдс и Евертън завършиха 1:1. Антъни Гордън (17) изведе "карамелите" напред в резултата, а Луис Синистера (55) донесе точка на домакините, които имат осем точки. Евертън е с три точки в зоната на изпадащите.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Още по темата

Коментирай

2 Коментара