Саутхемптън изхвърли Ливърпул от турнира за Купата на лигата! "Светците" се класираха за финала след победа на реванша насред "Анфилд" с 1:0. Те бяха спечелили и първата среща у дома със същия резултат.

С решителните си намеси преди почивката се отличи вратарят на домакините Лорис Кариус. В 36-ата минута той спаси чист гол след удар от упор на Душан Тадич. Малко по-късно

 Дейвис от гостите се измъкна сам в пеналта, но след това изпълнението му бе разочароващо – стреля високо над вратата.

През второто полувреме Ливърпул наложи натиск още от началото и до края двубоят се игра само пред вратата на „светците”. В 54-ата минута Ливърпул бе много близо до гола. Емре Джан стреля силно, Форстър не се намеси добре първоначално, като позволи топката да му мине през ръцете и след това полетя към вратата, но той прояви рефлекс и веднага поправи грешката си – с една ръка успя да избие точно от голлинията.

В 59-ата минута Даниел Стъридж направи непростим пропуск от близо.

Фатална за Ливърпул се оказа 2-ата минута на добавеното време. След корнер пред вратата на съперника домакините загубиха топката. „Светците“ организираха мълниеносна контраатака на върха на която се оказа Шейн Лонг. Той  навлезе в наказателното поле и прониза безпомощния Кариус, за да облее със студен душ трибуните на „Анфилд“ – 0:1. 

Отборът на мениджъра Клод Пюел сега очаква победителя от сблъсъка Хъл Сити – Манчестър Юнайтед. „Червените дяволи” спечелиха първия мач с 2:0. Финалът ще се играе на 26 февруари.

Саутхемптън се класира за финала на тази надпревара за втори път. За последно това се случи през сезон 1978/79, когато тимът загуби от Нотингам Форест.

 

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА