Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън отрича да има интерес към звездата на Интер Уесли Снайдер. По този повод изданието talksport събра най-големите лъжи на шотландския специалист.

”Напускам Манчестър Юнайтед след края на сезона”
Това заявява Фърги през май 2001 година. Както е известно, той е все още на поста десет години по-късно.

”Няма да продадем Кристиано Роналдо на Реал”
През декември 2008 година Сър Алекс категорично отрича за раздяла със звездата на отбора. Следващия май Роналдо подписа с Реал, а Манчестър Юнайтед прибра 80 милиона паунда.

”Дейвид Бекъм ще играе в Манчестър Юнайтед, докато аз съм тук”
През 2000-а Бекъм е най-известният футболист в света и треньорът заявява, че докато е на “Олд Трафорд” няма да се съгласи на негова продажба. Две години по-късно след инцидента с хвърлената обувка и цепнатата вежда на играча, Бекъм е продаден на Реал (Мадрид) за 25 милиона паунда.

”Спокойно, Тевес, ти ще си титуляр”
Това заявява мениджърът на “червените дяволи” след привличането на Димитър Бербатов. “Той ме излъга, затова никога повече няма да играя в Манчестър. Никога да няма да се радвам пред агитката на Юнайтед, но когато победим ще крещя в лицето на Фъргюсън”, пали се аржентинецът след това.

”Рууни е контузен”
През октомври 2009-а нападателят не попада в групата за два поредни мача. “Уейн има ужасна контузия на глезена. Нищо не може да се направи за него. Сега нали не искате да ви обяснявам подробно за всяка травма в отбора”, обяснява треньорът пред журналисти.

След мач за Англия седмица по-късно обаче Рууни споделя: “През целия сезон не съм има проблем с глезените. Мога да заявя, че не съм пропуснал нито една тренировка с Манчестър. Истината е, че по това време треньор и футболист са в обтегнати отношения покрай новия договор на играча.