ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Челси постигна споразумение с Брайтън за трансфер на халфа Мойсес Кайседо за рекордните за Висшата лига 115 милиона паунда, информира ВВС. В петък Ливърпул беше договорил 21-годишния еквадорски национал за 111 милиона, но футболистът отказа да облече екипа на мърсисайдци. Сега му остава да премине медицински прегледи при „сините“, за да бъде финализиран трансферът.

Сделката за Кайседо означава, че Челси в рамките на 2023 година два пъти чупи рекорда за най-скъп трансфер на Острова, след като през януари привлече аржентинския национал Енцо Фернандес за 107 милиона паунда.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

Брайтън беше поставил 100 милиона като минимална продажна цена на Мойсес Кайседо. Самият футболист искаше единствено трансфер в Челси, но първоначалната оферта на клуба от „Стамфорд Бридж“ в размер на 80 милиона паунда беше отхвърлена. След това дойде предложението на Ливърпул и „чайките“ се съгласиха на сделка, но последва отказа на халфа.

Припомняме, че еквадорският национал облече екипа на Брайтон през февруари 2021 г., когато на Индепендиенте дел Вале бяха платени 4 милиона паунда. Счита се, че тогава клубът от Еквадор е запазил 20% от правата на Кайседо при следващ трансфер.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!