Окръжният административен съд на Киев взе решение за ликвидиране на украинската футболна Премиер лига. По този начин бе удовлетворен искът на генералния директор на Днепър (Днепропетровск) Андрей Стеченко към Държавната регистратура, тъй като организационно-правната форма на Премиер лигата не отговоря на законодателството на Украйна.

“Всички членове на Футболната федерация на Украйна, какъвто се явява и Днепър, трябва да се обръщат по спорните въпроси към спортните органи, а не към съда, заяви президентът на Премиер лигата Виталий Данилов. – Сега всеки може да подаде иска за неправилната регистрация на първенството през 1996 г. Това решение може да предизвика отмяна на всички проведени шампионати. Кой тогава ща играе в евротурнирите? Какво ще стане с Евро 2012?”
 
“Към момента е под въпрос старта на първенството на 17 юли. Ще бъде пълен колапс и анархия, ако това се случи. Ако обжалваме решението ще създадем прецедент, решенията по футболни въпроси да се взимат от граждански съдилища. Според мен ФФУ трябва да реагира на ситуацията, ако ли не ще има безкрайни дела в местния футбол”, допълва Данилов./БЛИЦ