Съдбоносната среща между президента на Барселона Хосеп Мария Бартомеу и бащата на Лионел Меси – Хорхе продължи само час и половина, а двете страни не успяха да вземат никакво решение, съобщава sport.es.

Босът на каталунците бе заедно с мениджъра Хавиер Бордас, а Меси бе представляван от баща му Хорхе, брат му Родриго и адвокатът Хорхе Пекур.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Бартомеу е бил категоричен, че няма дори и да преговаря за възможността Меси да напусне клуба, въпреки че това е желанието на аржентинеца. Според боса на каталунците Меси е основна фигура в плановете на новия треньор Роналд Куман и дори ще му бъде предложен нов двугодишен договор.

33-годишният аржентинец иска да напусне "Камп Ноу", след като е загубил доверие в Бартомеу и иска да потърси ново предизвикателство. Меси иска да разтрогне договора си с каталунците, възползвайки се от клауза в него.

Очаква се разговорите да продължат и в следващите няколко дни за постигане на някакъв компромис между двете страни. Засега Меси няма да тренира с отбора под ръководството на Роналд Куман.