Футболният съдия Алексей Есков ще бъде изхвърлен от професионалния футбол до края на живота си. Той се провали на теста с детектор на лъжата.

Според руското издание „Спорт Експрес“ срещу рефера скоро ще бъде проведено разследване, а след него най-вероятно ще последва изключително тежкото наказание.

Есков (на снимката долу) и друг съдия – Василий Казарцев, бяха привикани на тест с полиграф заради скандалната си работа при равенството 2:2 между Спартак (Москва) и Сочи в началото на месеца.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Тогава собственикът на столичния тим – Леонид Федун, който е един от най-богатите хора в света, заплаши да извади отбора си от първенството.

И двете попадения за Сочи бяха реализирани от дузпи, като втората беше очевидно несъществуваща. В резултат на това съдията на мача Казарцев и отговорникът за ВАР по време на срещата Есков бяха привикани на детектор на лъжата.

Руският журналист Максим Алланазаров обяви, че Алексей Есков се е провалил на въпроса: „Получавал ли е пари за работата си от други лица, а не от работодателя си?“.