Руският съдия Виталий Мешков влезе в историята на местния футбол. Той е вторият рефер, който отсъжда повече от 3 дузпи в мач от местното първенство.

Мешков посочи бялата точка 4 пъти в мача между Тамбов и ЦСКА (Москва), спечелен от гостите от столицата с 2:1.

Още в 15-ата минута Игор Давиев извърши нарушение и съдията свири дузпа за домакините от Тамбов, която Артьом Архипов реализира за 1:0.

В 26-ата минута дузпа получиха и гостите. Азер Алиев игра с ръка, а ВАР системата помогна на рефера да посочи бялата точка. Никола Влашич изравни след изпълнението на 11-метровия наказателен удар.

В началото на второто полувреме реферът отсъди и втора дузпа за ЦСКА. Юри Бавин игра с ръка и това не остана незабелязано от Мешков, а Хосе Рондон реализира третата дузпа в мача и втора за гостите.

В 63-ата минута Артьом Архипов също игра с ръка и това бе трета дузпа за ЦСКА, но този път Влашич пропусна от бялата точка.

Най-много дузпи в един мач от руския елит е отсъдил Валентин Иванов през 1999 година, когато посочва бялата точка 5 пъти на мача между Ротор и Черноморец. Три от тях за Ротор и две за Черноморец. Домакините пропускат две от трите дузпи, гостите реализират и двете, а Ротор печели с 5:2.