Съдията от Узбекистан Равшан Ирматов призна, че е направил грешка, признавайки втория гол на Италия при загубата с 2:4 от Бразилия на Купата на Конфедерациите.
 
Ирматов зачете попадението на Джорджо Киелини, въпреки че секунди преди това реферът даде сигнал за дузпа в полза на “адзурите”. Бразилците протестираха срещу гола, който намали изоставането на италианците за 2:3.
 
“Той призна, че е направил грешка при ситуацията с втория гол на Италия. Това е техническа грешка. Когато вече си дал сигнал, трябва да спреш играта и не може да се дава авантаж”, обяви говорителят на ФИФА Пека Одриозола.
 
“Съдията не търси извение за постъпката си, но обясни гледната си точка за ситуацията. Всичко е протекло много бързо, той е свирил за дузпа, но е видял, че има ситуация за кол, който след това е реализиран. При това положение е трябва да вземе бързо решение, което според правилника е грешно”, допълни Одриозола.
 
“Шефът на реферите към ФИФА Масимо Бузака заяви, че съдиите са хора и правят грешки, както и футболистите могат да пропусна чисто голово положение. Това се случва на всеки човек”, заяви говорителят на ФИФА, но не разкри дали Ирматов ще бъде отстранен от Купата на Конфедерациите.