ПСЖ се класира на финала за Купата на Лигата във Франция. Парижани спечелиха с 2:0 полуфинала срещу Тулуза, който се игра на „Парк де Пренс“. Воденият от Лоран Блан отбор имаше надмощие през целия двубой и логично стигна до крайния успех.

В 33-ата минута Есекиел Лавеци можеше да изведе ПСЖ напред в резултата, но уругвайският вратар на Тулуза Мауро Гойкоечеа се намеси отлично. Малко след това стражът на гостите не позволи и на Единсон Кавани да се разпише.

В 55-ата минута съдията Амури де ле Ру получи контузия и се наложи да бъде принудително сменен.

В 66-ата ПСЖ поведе, когато Адриен Рабио пусна перфектен извеждащ пас към Лавеци, който след това преодоля Гойкоечеа и вкара в опразнената врата - 1:0.

Домакините удвоиха преднината си в 72-та минута, когато Анхел Ди Мария финтира двама футболисти на Тулуза и с удар от границата на наказателното поле изпрати топката неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата - 2:0.

Златан Ибрахимович, който се появи в игра през второто полувреме, можеше да отбележи в 83-ата минута, когато излезе сам срещу вратаря на Тулуза, но Гойкоечеа демонстрира добър рефлекс и изби в корнер.

Тулуза получи дузпа в края за фаул на Кимпембе срещу Брайтуайт, който обаче не успя да преодолее Никола Душе. Вратарят на ПСЖ спаси и домакините спечелиха с 2:0.

На финала парижани ще се изправят срещу Лил. Битката за Купата на Лигата във Франция ще бъде на "Стад дьо Франс" на 23 април.