Футболните съдии много често са големите грешници на мачовете, но в случая един рефер се оказа герой и спаси човешки живот по време на среща от английските аматьорски дивизии.

Лайнсменът Жарир Мустафа (на снимката вдясно) оказа първа помощ на нападателя на Трафорд Дани Фрост по време на двубоя срещу Колуин Бей като гост. Футболистът претърпява сериозен удар в главата при въздушен двубой, а при падането си гълта езика.

Присъстващите на терена лекари не са искали да помръднат пострадалия и е повикана въздушна спешна помощ. Хеликоптерът обаче се забавил на път за стадиона заради лошото време и ниската облачност. Това наложило геройската проява на Жарир Мустафа. Той самият не се смята за герой и счита, че е направил това, което всеки би сторил на негово място.

"Играчът не дишаше, докато стигнах до него и трябваше да отворя устата му, да извадя езика, за да може отново да диша. Поставих го във възстановителна позиция. Бях на правилното място в правилното време, не смятам, че съм герой, играчът е герой, че се възстанови толкова бързо", споделя Мустафа.

Дани Фрост е закаран в местна болница за скенер на мозъка и различни изследвания, след които е получил разрешение да се завърне в дома си. Бащата на Дани - Гари заяви, че е "вечно благодарен" на Мустафа. Той и двата клуба благодариха и на физиотерапевта на Трафорд - Джейк Норт, който "лежа на подгизналото игрище 50 минути, поддържайки главата на Дани."

Колуин Бей води с 2:0, когато се случва ситуацията с Фрост. Мачът моментално е прекратен. Срещата ще трябва да се преиграе, тъй като прекъсването е станало 25 минути преди края на редовното време.