Румънският съдия Октавиан Шовре привлече световното внимание, след като взе автографи от нападателя Ерлинг Холанд от Борусия (Дортмунд) след загубата на германския тим с 1:2 от Манчестър Сити на четвъртфиналите на Шампионската лига.

47-годишният лайнсмен накара норвежкия национал да се разпише на жълтия и червения картон, използвани по време на мача. Мнозина решиха, че Шовре е фен на Холанд и е искал да има спомен от срещата си с него на терена.

Истината се оказа съвсем различна и много интересна. Оказа се, че Октавиан Шовре редовно взима такива автографи и те са с благотворителна цел. Той предоставя всички такива сувенири на специален дом в Румъния, който се грижи за възрастни хора с аутизъм. В момента двата картона вече са предадени на управата на дома и ще бъдат изложени на ежегоден търг за събиране на приходи за санаториума.

Страничният съдия, който вече 17 години е част от ранглистата на ФИФА, признава пред „Газета Спортурилор“, че е искал да вземе автограф и от мениджъра на Манчестър Сити Пеп Гуардиола, но испанският специалист много бързо се е измъкнал от тунела на стадиона в Манчестър.