Унгарският съдия Виктор Касай ще ръководи днешния финал в Шампионската лига между Барселона и Манчестър Юнайтед. 35-годишният рефер е най-младият, който ще има честта да ръководи битка за трофея в най-комерсиалния клубен турнир. За четвърти път унгарец ще свири финал в КЕШ/Шампионска лига. За последно Шандор Пул ръководи финалната битка през 1997 година, когато Борусия (Дортмунд) би Ювентус с 3:1.

“Финал в Шампионската лига, това е мач на много високо ниво. Надявам се феновете на стадиона и зрителите пред телевизионните екрани да станат свидетели на паметен мач. Подготовката ни е една и съща преди всеки двубой. Важното е да не изменяме на нашата тактика. Трябва да се намираме във върхова физическа форма. Напълно сме подготвени за двубоя”, заяви Касай. Най-големият мач, който унгарецът е ръководил, е полуфиналът на световното първенство миналата година между Испания и Германия.

“Това е голяма чест за мен и моите помощници. Да не забравяме, че не съм сам на терена, ние сме екип от седем човека. Гордеем се, защото продължаваме традицията на добрите унгарски съдии. Честно казано не очаквах толкова бързо да получа доверието да ръководя финал. Главното в кариерата са резултатите, не възрастта. По време на мач никой не пита съдията на колко години е. Важно е да взимаш правилните решения”, допълва още Касай./БЛИЦ