Върховният съд на Швейцария отхвърли жалбата на ФК “Сион” по повод решение на Спортния арбитражен съд (CAS), взето на 31 януари 2012 година. Това съобщи официалният сайт на УЕФА. CAS изхвърли Сион от Лига Европа за сезон 2011/12 заради участие на нередовни футболисти в мачовете срещу шотландския Селтик (0:0, 3:1).

Върховният съд обяви, че Сион няма право да подава жалба по повод решението на CAS, и я отклони. Освен това клубът, в който вече е италианската легенда Рино Гатузо, ще трябва да плати и съдебните разноски по делото. Всички дисциплинарни санкции, наложи от УЕФА на Сион, не подлежат на обжалване. Швейцарската футболна федерация през миналия сезон отне 36 точки от актива на отбора.

Адвокатите на Сион от своя странатвърдят, че УЕФА е превишила своите права, нарушила е законите на турнира и е отказала правосъдие на клуба и на шестима от неговите футболисти, за които се твърди, че са направили неправомерни трансфери през лятото. Сион подаде жалбата си до Комисията на европейските общности, която е изпълнителният орган на Европейския съюз. Тя притежава правомощията да накаже УЕФА с до 10 процента от приходите й.