Бившият президент на Реал (Мадрид) Рамон Калдерон и хора от неговия екип могат за бъдат съдени, за манипулация на изпратените по пощата гласова по време на президентските избори в клуба през 2006 г., заявиха от мадридския съд.

“Има сериозни индикации, че значителен брой от получените по пощата гласове са били фалшифицирани, но не в полза на един кандидат, а за да ги омаловажи и да постави под въпрос тази форма на гласуване”, заяви съдията в своето изявление.
 
“Има признаци, че редица хора са участвали под една или друга форма във фалшифицирането на изпратените по пощата гласове”, допълниха от съда.
 
Калдерон бе избран за президент  с близо 246 гласа повече след спорната кампания през 2006 г., когато не бяха преброени вотовете пуснати по пощата.
 
Калдерон и друг от кандидатите, Артура Балдасано, успяха да издействат съдебна отмяна на гласовете по пощата два дни преди изборите, като се позоваха на недостатъчен контрол за гаранция на достоверността на вотовете.
 
След почти осеммесечни спорове по тази тема гласовете изпратени по пощата в крайна сметка бяха окончателно анулирани.
 
“Нямам какво да крия, тъй като не съм докосвал чужда бюлетина през живота си, заяви пред в. “Марка” бившият вицепрезидент на клуба по времето на Кардерон – Хуан Мендоса. Той е един от обвинените.
 
Това е втори удар върху Калдерон, който бе обвинен в нередности свързани с генералното събрание на Реал (Мадрид) през декември. Обвиненията по това дело бяха повдигнати в сряда от друг съд в мадридската столица.
 
Заради скандала, раздухан от вестник “Марка”, Калдерон бе принуден да напусне клуба през януари и бе заменен временно от Висенте Болуда, който като член на борда на директорите по това време също е сред обвиняемите за нередностите около събранието на 7 декември.
 
Оттеглянето на Калдерон постави испанския гранд в управленски хаос, а провеждането на нови президентски избори бе насрочено за 14 юни./БЛИЦ