Спортният арбитражен съд в Лозана ще вземе окончателно решение в средата на ноември дали френската легенда на световния футбол Мишел Платини трябва да изтърпи 90-дневно отстраняване от поста си на президент на УЕФА.

"Окончателното решение ще вземе съдът в Лозана. Всеки има право на справедлив процес и възможността да изчисти името си", обяви генералният секретар Джани Инфантино на пресконференция след извънредното заседание на изпълкома на УЕФА.

"Това изтичане на информация предварително е много лошо нещо. Знам, че медиите се радвате, че първи научавате за такива неща, но разберете, че е в правото на обвинения първи да научи в какво го винят, а не да разбира от вас. Това може да повлияе на решението на Спортния съд и да оклевети един човек. Ние обаче вярваме в безпристрастността на съда и вярваме, че подобно нещо няма да му повлияе", допълни Инфантино.

Мишел Платини, президентът на ФИФА Сеп Блатер и генералният секретар на ФИФА Жером Валке са отстранени от футбола за 90 дни заради разследване за корупция.