Седем футболисти от националния отбор на Камерун отказаха да играят за отбора на предстоящото издание на Купата на Африканските нации. Турнирът ще се проведе в Габон между 14 януари и 5 февруари.

„Би Би Си“ обяви, че своето нежелание да участват в континенталния шампионат на Африка са заявили Жоел Матип (Ливърпул), Алан Ниом (Уест Бромич), Андре Онана (Аякс), Ги Н'Ди Асембе (Нанси), Максим Пундже (Бордо), Андре-Франк Замбо (Олимпик Марсилия) и Ибраим Амаду (Лил).

Очаква се Футболната федерация на Камерун да се обърне за защита към ФИФА. Световната футболна централа има правото да наложи дисквалификация на въпросните футболисти за периода на провеждане на Купата на Африканските нации, тъй като турнирът е част от официалния календар, а техният отказ не е свързан с контузия или друг здравословен проблем.

Както е известно, победителят от Купата на Африканските нации ще участва в Купата на Конфедерациите в Русия през следващото лято (17 юни – 2 юли), като ще бъде в Група „В“ на турнира заедно с Австралия, Германия и Чили.

НАЙ-ДОБРИТЕ КОЕФИЦИЕНТИ ЗА КУПАТА НА АФРИКАНСКИТЕ НАЦИИ - ТУК