Българският национал Ивайло Чочев и Палермо продължават със слабото си представяне в Серия „А“. Сицилианският тим записа домакинска загуба с 0:1 от Лацио в мач от 14 кръг на италианското първенство.

Това е седмо поредно поражение за „росанерите“, които нямат победа в шампионата от 21 септември (1:0 като гост на Аталанта). Това е и единственият успех на Палермо за сезона. Лацио пък постигна девети последователен мач без загуба.

Ивайло Чочев игра цял мач за сициалианците. Единственото попадение в срещата беше реализирано от Сергей Милинкович-Сачив в 31-ата минута, когато от границата на вратарското поле засече пас по земя на пробилия отдясно Душан Баста.

Домакините завършиха срещата с човек по-малко, след като в 86-ата минута Джанкарло Гонсалес получи директен червен картон за поваляне на откъсващия се срещу вратаря Кристиано Ломбарди.

С този успех Лацио събра 26 точки и излезе на трето място в класирането, на точка зад Милан и на две пред Рома, който е с мач по-малко. Палермо е на предпоследната позиция само с 6 точки.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"