Офанзивният футболист на Уест Хям Джаръд Боуен напусна лагера на английския национален отбор преди днешното гостуване на Северна Македония в европейска квалификация.

26-годишният Боуен е седмият футболист от първоначалната група на Гарет Саутгейт от 26 футболисти, който отпада от сметките на селекционера. Преди това по различни причини лагера на „трите лъва“ напуснаха Джеймс Медисън, Люис Дънк, Калъм Уилсън, Джуд Белингам, Леви Колуил и Киърън Трипиър.

„Джаръд получи контузия. За първи път я почувства в петък и след това в края на днешната тренировка. Нямаме достатъчно време, за да проверим изцяло каква е ситуацията и затова няма да рискуваме с включването му в състава. Предпочетохме да остане в Англия, където да бъде прегледан по-обстойно“, заяви Гарет Саутгейт на пресконференцията си преди мача в Скопие.

Боуен остана неизползвана резерва при победата на „трите лъва“ с 2:0 над Малта в петък. От началото на сезона футболистът на Уест Хям се намира в невероятна форма. Той има осем гола в 12 мача във Висшата лига.