Кордоба е последният отбор, класирал се за Примера дивисион. Това стана факт след инфарктно 1:1 като гост на Лас Палмас в реванш на финалния плейоф за влизане в испанския елит. Първата среща в Андалусия беше завършила без голове, а попадение на Апоньо в 48-ата минута тази вечер водеше канарския тим до промоция. В 95-ата минута обаче Кордоба изравни и зарадва почитателите си.

Интересното е, че само минута и половина преди края на добавеното време на реванша реферът спря мача за около 5 минути при резултат 1:0 за домакините. Причината беше подготовката на "жълтите" фенове да нахлуят на терена при финалния съдийски сигнал. След подновяването на играта и миг преди последната свирка на арбитъра Кордоба успя да изравни и да развали празника на домакините. Улисес Давила хвърли в ужас трибуните на "Гран Канария", където хората вече празнуваха и им се наложи да престанат да се радват.

Кордоба се класира за елита на Испания за първи път от 1972 година. За Лас Палмас пък нещастията в плейофите продължават, след като миналата година отпаднаха от Алмерия на полуфинал, а по-късно въпросният тим стигна до промоцията.

Кордоба има само осем участия в Примера дивисион в цялата си история. Друг любопитен факт е, че тимът завърши на седма позиция в класирането на Сегунда дивисион. Благодарение на факта, че Барселона "Б" няма право да участва в плейофите, Кордоба се включи в спора и успя да надделее над по-предните в класирането състави на Лас Палмас, Спортинг Хихон и Мурсия.