Турската футболна федерация спря правата на 61-годишен съдийски делегат и 24-годишна съдийка, след като се появиха кадри за полов акт между двамата. За нечувания секс скандал първо съобщи изданието Ajansspor.com.

Замесените са Орхан Ердемир и Елиф Карааслан. На разпространените кадри се вижда, че значително по-младата съдийка снима сексуалния акт през отражението на огледало. Видеото със съдържание 18+ е публикувано  чрез акаунт, регистриран в Русия.

Турската федерация е организирала арбитражен панел, който се е запознал с писмените обяснения на Ердемир и Карааслан. След като са прегледали и записа, членовете на комисията са взели единодушно и окончателно решение.

Елиф Карааслан в своя защита обяви, че видеото е фалшиво и е разпространено в знак на отмъщение заради нейни критики към футболната федерация заради ниското ниво на заплащане в по-долните дивизии.

Елиф е една от най-атрактивните съдийки в Европа, въпреки че ръководи мачове от долните дивизии в Турция. Като малка започва да тренира футбол, но първо семейството ѝ не одобрява, а след това идва и тежка контузия – скъсани кръстни връзки, след която тя слага край на кариерата си.

Атрактивният ѝ външен вид кара запалянковците да я аплодират при всеки наряд. Наскоро тя получи дипломата си от университета Мармара в Истанбул.