Край с веселието в националния отбор на Германия. След три дни Бундестимът стартира участието си на Евро 2012. И селекционерът Йоахим Льов е поставил ясни правила. Ето какво е забранено и какво е разрешено:

Жените:
В деня след мач съпругите, приятелките и децата на футболистите могат да бъдат в хотела на отбора. "Все още не сме решили дали ще могат да пренощуват", обясни мениджърът Оливер Бирхоф. Неделя ще бъде първият "любовен" ден. А ако Германия победи Португалия, може и да се стигне до пренощуване.

Алкохолът:
Льов е разрешил консумирането на бира и вино, но с мярка. Преди лягане може да се пие бира, защото е полезно от медицинска гледна точка. Разрешено е и използването на минибара в стаите, на доверие от страна на селекционера. При други треньори това не е било възможно.

Цигарите:
Селекционерът, в миналото заклет пушач, не е палил цигара от една година. Но играчите имат това право: "Няма да забраня на никого да пуши, освен по време на ядене и разбор." От Бундестима пуши единствено вратарят Тим Визе, от време на време.

Социалните мрежи:
Футболистите могат да пишат в социалните мрежи "Туитър" и "Фейсбук". Те обаче нямат право да излагат вътрешна информация или да коменират негативно противниковите отбори, колеги и съдии. Така се и случва вече. Във вторник Томас Мюлер написа на профила си: "Здравейте от Полша. Пристигнахме безопасно в Данциг. Настанени сме в красив хотел, условията за тренировки са много добри." Безвредно и като информация от пощенска картичка.

Свободното време:
Националните играчи също имат право да напускат хотела. Обаче в 23.00 часа, най-късно до полунощ, всички трябва да са по стаите си. И никой не може да бъде по-далеч от един час разстояние от базата.

Облекло:
Всяка сутрин играчите ще получават по електронната си поща какво трябва да носят. Преди официалните събития лично селекционерът Йоахим Льов ще информира националите за облеклото.