Секс скандал избухна в испанския футбол. Трима играчи са арестувани по обвинение за изнасилване на малолетно момиче, информира „АС“.

Според испанското спортно издание става дума за Карлос Едуардо Сантос, Раул Калво Ернандес и Виктор Родригес Рамос от четвъртодивизионния Арадина.

Според версията на следствието 15-годишното момиче се е връщало към дома си, когато е срещнало тримата футболисти, които й предложили да правят секс. След като отказала, тя била изнасилена.

Друга от версиите гласи, че момичето е дало съгласието си за интимен контакт, но тримата футболисти ще се изправят пред съда, тъй като според законодателството сексуален контакт с малолетни (деца под 16 години) се явява престъпление.

Докато тече следствието тримата футболисти се намират в ареста без възможност да излязат срещу откуп. В същото време техният клуб Арандина излезе с официално съобщение, че футболистите вече са освободени от отбора.

Към момента Арандина заема осмо място в класирането на Група 8 на испанската Терсера дивисион. Тимът, който през миналия сезон изпадна от Сегунда Б (трета дивизия), има актив от 25 точки и е на седем от местата, даващи право на участие в борбата за промоция.