Германският селекционер на САЩ Юрген Клинсман взима своя сънародник Берти Фогтс в щаба си за Световното в Бразилия от 12 юни до 13 юли, съобщава US Soccer.

Както е известно, Берти Фогтс е селекционер на Азербайджан, който е съперник на България в квалификациите за Евро 2016 във Франция. Той ще изпълнява тази длъжност и след Мондиал 2014. Бившият световен шампион с ФРГ (Федерална Република Германия) като играч от 1974 година ще помага на Клинсман в националния тим на САЩ като специален съветник при съставянето на тренировъчните планове и наблюдаването на съперниците на „янките” – Португалия, Гана и Германия.

„Абсолютно сме въодушевени, че успяхме да спечелим Берти като специален съветник. Той ще допринесе с пълнеж от знания и опит като играч и треньор. Той знае какво е нужно, за да бъдеш успешен на най-високо ниво. Той бе мой треньор през 90-те години и имаме великолепни отношения”, изрази Клинсман радостта си, че отново ще работи заедно с Берти Фогтс.

Клинсман бе капитан на Германия при спечелването на европейската титла през 1996 година в Англия под ръководството на Фогтс. Това е последният трофей на Бундестима от голям футболен форум.