„Меси бе до отбора през цялото време. Очевидно ни липсваше на терена. На почивката слезе при нас, за да вдъхне кураж на тима. Лео тренира с нас, но имаше оплаквания в крака. След последното занимание изпита неразположение и стана ясно, че няма да може да разчитаме на него срещу Испания“, разкри селекционерът на Аржентина след резила с 1:6 в контролата снощи.

„Трябва да извлечем поуки от тази загуба. Такива неща не трябва да ни се случват на световното първенство. Испания ни зашлеви шамар, който показа колко работа ни предстои. Такъв резултат може да промени гледната точка на всеки треньор. Трябва да анализирам внимателно случилото се, но след като преминат емоциите от загубата“, коментира Сампаоли.

„Не очаквахме толкова силна игра от съперника. През второто полувреме испанците ни започнаха с много директни атаки. Вкараха бързи голове и това се отрази на изхода на срещата. Резултатът е показателен, че трябва да работим върху определени показатели. Целта ни беше да се защитаваме, владеейки топката. Ние обаче не показахме солидност за подобен стил“, призна 58-годишният специалист.