Дитмар Константини ще напусне поста си на национален селекционер на Австрия, след като договорът му изтече с финала на квалификациите за Евро 2012.
 
56-годишният специалист няма да получи предложение за нов контракт. Това заяви президентът на местната футболна федерация Лео Винднер след нулевото равенство с Турция, което сложи край на надеждите на тима за класиране за бараж за европейското първенство.
 
Австрия е четвърта в Група “А”, където първото място вече си бе гарантирано от Германия. Турция и Белгия водят спор за втората позиция, която дава право на участие в плейофите за Евро 2012.
 
Австрийците спечелиха само един мач, контролата с Латвия, в последните си 10 двубоя под ръководството на Константини. Той замени Карел Брюкнер в средата на квалификациите за Мондиал 2010 през април 2009 г. и за 23 мача записа 7 победи и 13 загуби.
 
Дитмар Константини е седмият треньор на националния отбор на страната след последното класиране на тима за голямо първенство – Мондиал`98. Австрия не участва в квалификациите за Евро 2008, на което бе домакин заедно с Швейцария.
 
Бившия играч на Вакер (Инсбрук) и ЛАСК (Линц) през 70-те години бе асисент в националния отбор по времето на Алфред Ридъл и Ернст Хапел между 1991 и 1993 г. и при Ото Барич (1999-2001). През кариерата си Константини е бил треньор на няколко отбора, като най-известните сред тях са Майнц и Аустрия (Виена)./БЛИЦ