Селекционерът на Бразилия Луис Фелипе Сколари изненада всички, заявявайки, че не би желал отборът му да се изправи срещу Чили на евентуален 1/8-финал на световното първенство следващото лято. Това означава, че той предпочита световния шампион Испания или Холандия, които са фаворизирани в своята група, за първи съперник след груповата фаза.

"Дано Чили не се класира. Предпочитам всеки друг. Много е сложно да играеш срещу Чили. Става въпрос за много организиран отбор, интелигентен и играе в система, която не ни пасва. По-добре да играем срещу европейски отбор", сподели Сколари през Deporte Espectacular.

„Ще бъде прекрасно да станем световни шампиони в Бразилия, като преди това отстраним четири или пет световни шампиона. Тогава ще бъдем шампион на шампионите. Ако трябва да е така, така да бъде", допълни селекционерът на „кариоките”.

"Готови сме за всеки съперник. Само не искам Уругвай. Мексико е коварен съперник за нас, а най-лошото е, че има добра статистика срещу нас. Камерун е непредсказуем отбор. Не ги интересува дали губят с 3:0, винаги могат да се върнат в играта. Трябва да сме внимателни. Хърватия играе футбол, подобен на нашия", завърши 65-годишният специалист.