Селекционерът на националния отбор на Черна гора Бранко Бърнович обяви, че англичаните вече си търсят извинения за евентуална загуба в утрешната световна квалификация от Група “Н” в Подгорица. “Трите лъва” са на две точки зад Черна гора в класирането.
 
“Мисля, че английските национали отсега търсят оправдания за евентуалната загуба. Нямам друго обяснение на факта, че са постоянно недоволни от предоставените им условия в Черна гора”, заяви Бърнович на днешната си пресконференция.
 
Черногорският селекционер отговори на въпросите, свързани с евентуални провокации от неговите играчи към Уейн Рууни. При последния мач между двата тима в Подгорица английският национал получи червен картон за удар без топка срещу Миодраг Джудович.
 
“Доколкото си спомням Рууни получи червен картон в последния мач между двата отбора. Той ритна играч на Черна гора без топка, тъй като недоволстваше от фаул срещу себе си. Нашите нападатели Стеван Йоветич и Мирко Вучинич също са ритани доста често, но те не се оплакват. Това е поредното английско оправдание”, допълни 45-годишният специалист.
 
Ако Англия завърши сред осемте най-добри втори отбори в квалификациите в Зона Европа, “трите лъва” ще трябва да играят бараж за класиране на световното първенство в Бразилия. Тези мачове ще са през ноември, а Футболната асоциация вече има планирани мачове по това време с Германия и Аржентина.
 
“Представям си под какво напрежение за англичаните. Ако играят на бараж, те трябва да отменят вече договорените контроли, а от това ще загубят много пари. Сигурен съм, че още след утрешния мач ще откажат мачовете с Германия и Аржентина”, категорично заяви Бърнович.