Хърватският селекционер на Черна гора Златко Кранчар е убеден, че възпитаниците му ще победят България у дома и Уелс като гости в следващите си две квалификации от Група “G” за Евро 2012. Ако прогнозата за специалиста се окаже реалност, то черногорци ще запазят огромни шансове за класиране на шампионата на Стария континент в Полша и Украйна.

“Сами решаваме бъдещето си. Способни сме да бием България у дома и Уелс в Кардиф. Та след като спечелихме в София, защо да не го сторим и у дома!”, категоричен е хърватинът, цитиран от черногорските медии. „Българите ще дойдат много мотивирани в Подгорица, защото три точки ще ги доближат до второто място. Те обаче няма с какво да ме изненадат. Ние имаме голяма преднина пред тях и сме много близо до Европейското първенство. Черна гора е отбор, който може да се пребори за директно класиране”, допълни 54-годишният специалист.

Кранчар наблюдава от ложата на Националния стадион “Васил Левски” равенството 0:0 между България и Швейцария в миналата събота. Ремито отдалечи и двата отбора на 6 точки от лидерите в групата Англия и Черна гора. Това дава огромни шансове на черногорци минимум за второто място, ако се приеме, че “трите лъва” спечелят групата без затруднения и се класират директно за Евро 2012. Втората позиция обаче би дала на Черна гора допълнителен шанс за класиране чрез баражи.

“Очаквах много повече и от двата отбора, преди всичко като желание и мотивация. Изглежда, че много лесно се примириха с равенството. Българите играха добре, но швейцарците се защитаваха отлично, много добре организирани са. Матеус не успя да надхитри учителя си Хицфелд”, коментира Кранчар видяното в София.

Следващият мач на България е срещу Черна гора на 4 юни в Подгорица. /БЛИЦ