Селекционерът на Дания Мортен Олсен остана доволен от победата при визитата на Малта с 2:1 в световна квалификация от нашата Група B на Зона Европа и почти отписа шансовете на България за второто място в крайното класиране, въпреки че "родните трикольори" в момента са на тази позиция.

64-годишният специалист смята, че „червеният динамит” сега е по-близо до Мондиал 2014 в Бразилия и очаква „мини-финал” срещу Армения в Ереван за второто място в групата, в която аспирации за същата тази втора позиция има и България. Засега „родните трикольори” са втори с точка аванс пред Чехия, Армения и Дания, което предвещава големи битки в последните кръгове.

„Сега сме по-близо до Световното първенство. Надявам се, че победата ще ни даде психически тласък. Изгубихме много досега, а това натрупва напрежение у играчите. В действителност, Малта заслужаваше равенството, но ние вече ще говорим за това, което ни предстои”, сподели Олсен, описвайки следващия мач на „датския динамит” в Ереван като „мини-финал за второто място”.