Селекционерът на Германия Йоаким Льов разкритикува Бундеслигата и заяви, че тя скоро няма да може да се числи като едно от най-силните първенства в Европа.

“Не се доближаваме ни най-малко до европейския връх. През тази година само Шалке 04 представлява немския футбол в 1/4-финалните сблъсъци на Шампионската лига и Лига Евроа, докато Англия и Испания имат по повече тимове в тази напреднала фаза на евротурнирите. Всичко това не говори в полза на Бундеслигата”, сподели Льов пред “Евроспорт”.

Освен това наставникът на Бундестима, който продължи договора си с Германския футболен съюз (ГФС) до края на Световното първенство в Бразилия през 2014 година, атестира и, че имиджът на Бундеслигата се влошава заради безбройните треньорски смени.

“Това, което се случва, е вече куриозно и е причина за неспокойствие и нервност в отборите. Някои национали са засегнати. Трябва да се следят нещата от случай на случай, но постоянство при треньорите в отборите с една ясна философия е по-успешно с течение на времето, отколкото постоянните им смени”, допълни 51-годишният специалист. /БЛИЦ