Селекционерът на Украйна Александър Заваров похвали работата на Любослав Пенев на официалната си пресконференция преди контролата с България, която е утре от 18:00 часа.

„Познавам националния отбор на България като голям отбор от времето на Стоичков, 1994-та. След това влязохте в дупка, а с идването на Любо Пенев отново се върнахте на правия път. Той предаде своя дух на футболистите, и се справя повече от добре. Това си личи от резултатите в световните квалификации”, започна Заваров.

„В този двубой резултата е важен, защото няма значение дали мачът е приятелски или официален. Играчите са професионалисти и винаги излизат за победа. Може да дадем почивка на някои играчи, но няма да подценим този мач. Вчера говорих с футболистите и видях желание в очите им. Несериозно е да се говори, че идват в националния отбор без желание, още повече, че утре играем с много силен съперник”, сподели още временният наставник на Украйна.

„Стилът, който ще практикува Украйна утре ще е нападателен футбол, но ще има и взаимопомощ между отделните звена. Отборът на България е силен като колектив и мачовете показват това. 2:2 с Италия е достатъчно показателно“, завърши Александър Заваров.