Селта и Виляреал не успяха да се победят, завършвайки наравно 1:1 в първия сблъсък от 5-ия кръг на турнира за Купата на Испания. Двубоят се игра на стадион „Балайдос”, а реваншът на „Ел Мадригал” е на 13 януари. В 12-ата, когато Джузепе Роси бе точен за „жълтата подводница”. След попадението домакините от Виго се активизираха и започнаха на свой ред да организират добри атаки. При една от тях, в 44-ата минута, Бернхард бе точен за Селта, с което оформи и крайното 1:1.

Депортиво (Ла Коруня) успя да постигне изключително важна победа с 2:1 като гост над Валенсия. В 47-ата минута Хуардадо изненада неприятно "прилепите" и откри резултата в полза на Депортиво. Алварес удвои преднината на гостите в 55-ата минута и на практика това попадение реши всичко в този мач, въпреки че до края оставаше не малко време. Момчетата на Унай Емери успяха да отбележат почетен гол, дело на Давид Силва в 73-ата минута.

В друг двубой Сантандер надви като гост екзекутора на Реал (Мадрид) - Алкоркон. "Кантабларийци" удариха своя съперник с 3:2, като по-време на мача показаха класа и самочувствие. Кристиян откри резултата за Сантандер в 31-ата минута, а Хейхо удвои преднината на гостите в 47-ата минута. Десет минути по-късно Лопес намали на 1:2, а Маратон в 62-ата минута вкара за 3:1 за Сантандер, като на практика това попадение реши всичко в този мач. Домакините успяха да отбележат още едно попадение чрез Гомес в 87-ата минута за 3:2./БЛИЦ