Селта се класира драматично за осминафиналите в турнира за Купата на краля. Галисийците сразиха втородивизионния Алмерия с 3:0 след продължения и ликуваха накрая. Първата среща бе завършила 2:0 за Алмерия. Преди почивката нападателите на Селта се опитваха, но така и не можеха да преодолеят “бетона”, забъркан от гостите пред тяхната врата.

В 55-ата минута стадион “Балаидос” избухна в овации, след като южнокореецът Чу-Йонг Парк откри резултата. Буквално в последната, 90-ата минута Роберто Лаго се разписа за 270 и прати мача в продължения. Резервата Енрике де Лукас се превърна героя за Селта, разписвайки се в 109-ата минута за 3:0 и пращайки домакините в следващата фаза на турнира.

В друг реванш от 1/16-финалите за Купата Гранада победи Сарагоса с 2:1, но отпадна от надпреварата, след като загуби  в първата среща с 0:1. Точни за домакините бяха Одион Идалго в 27-ата минута и Диего Майнц в 66-ата, а решителното попадение в полза на Сарагоса отбеляза Хосе Мари в 56-ата минута.

Майорка удържа 0:0 срещу Ла Коруня в мача реванш и след 1:1 в първата среща продължи напред. Съперникът им в 1/8-финалите ще бъде Севиля. Класирането напред е глътка въздух за тима от Балеарските острови, който изживява кошмарни месеци в Примера дивисион.