Селта сътвори голямата сензация в първите мачове от осминафиналите за Купата на краля. Храбрият тим от Виго победи богаташите от Реал (Мадрид) с 2:1 и остави жива интригата за реванша. Домакините бяха по-добри на “Балаидос” и заслужено стигнаха до успеха. Треньорът на шампионите Жозе Моуриньо очаквано бе дал почивка на някои от основните си футболисти - Икер Касияс, Серхио Рамос, Сами Кедира и Месут Йозил, но в стартовия състав все пак личаха имената и на доста от титулярите. Атаката беше водена от триото Бензема, Роналдо и Ди Мария.

По-интересните събития се случиха след почивката. В 56-ата минута датският национал Михаел Крон-Дели се освободи отляво и центрира към Марио Бермехо, който изскочи зад защитата и от малък ъгъл прати топката във вратата за 1:0.

В 59-ата минута нападателят на Реал Хосе Кайехон опита да си изпроси дузпа след сблъсък със защитник в пеналта, но съдията не се върза на номера му. Четвърт час преди края Пепе направи поредната си тъпотия, след като изрита без топка противник в слабините, но съдията го пожали. Секунди по-късно обаче защитникът изпълни нескопосано тъч и подари топката на съперника.
 
Кристиан Бустос пое пас пред пеналта и с прекрасен прехвърлящ удар от около 25 метра преодоля вратаря Адан за 2:0. Публиката на “Балаидос” изпадна в екстаз по трибуните. Отчаяният щурм на Реал поне за почетна загуба доведе до резултат. Кристиано Роналдо опита на два пъти да вкара, но Алварес спаси. В 87-ата минута все пак Шаби Алонсо изведе претендента за “Златната топка” зад защитата на домакините и този път той от воле заби страхотен гол за крайното 2:1. Така Селта ще има минимална преднина преди реванша на "Сантяго Бернабеу" на 9 януари.

Съставът на Реал: Адан, Арбелоа, Карвальо, Пепе, Варан, Есиен (64-Кака), Алонсо, Модрич, Роналдо, Ди Мария (Йозил 46), Бензема (33-Кайехон)