Ернесто Валверде пусна в игра повечето си резерви и това доведе до загуба на испанския шампион от Селта с 0:2. Домакините записаха ценни три точки в борбата за спасението с попадения на Максимилиано Гомес и Яго Аспас. Каталунците обаче получиха неприятна новина още в началото на мача, когато един от малкото основни играчи на терена Усман Дембеле се контузи и бе заменен принудително още в 6-ата минута.

Селта показа далеч по-добра игра от каталунци и логично стигна до успеха. Нулевото реми се запази до 67-ата минута, когато Рияд Будебуз с перфектен пас намери Максимилиано Гомес и той с добре насочен удар в долния десен ъгъл направи 1:0. Малко преди това с намесата на ВАР попадение на Селта бе отменено.
 
Всичко приключи в 87-та минута, когато Муса Ваг игра с ръка в наказателното поле и реферът посочи бялата точка. От нея Аспас беше точен за 2:0 и сложи точка на спора. 
Селта събра 40 точки и направи важна крачка към спасението. Последният под чертата Валядолид е с 35 точки, но все още не е изиграл мача си от този кръг. Барса пък е шампион със своите 83 точки и спокйно доиграва сезона в Примера.


 ИСПАНИЯ, ПРИМЕРА ДИВИСИОН - СЕЗОН 2018/19