Селтик победи Глазгоу Рейнджърс с 3:2 у дома в голямото дерби на шотландската Висша лига и дръпна с 12 точки пред вечния си съперник.

Срещата започна с отменен гол на Кього Фурухаши за Селтик още в шестата минута. В 20-ата Алфредо Морелос се разписа за Рейнджърс, но и неговото попадение не бе признато. Това предизвика сериозни дискусии на терена и по трибуните, но въпреки всичко реферът не промени решението си.

Кього Фурухаши изведе Селтик напред в резултата в 26-та минута (1:0) след пас на Матю О'Райли.

Рейнджърс вдигна оборотите и Джеймс Таверние успя да възстанови равенството в 45-ата минура (1:1).

След почивката обаче играчите на Анге Постекоглу си върнаха преднината с попадение на Фурухаши в 62-ата минута за 2:1, а Жота направи резултата 3:1 в 73-та минута. 

Воденият от Майкъл Бийл тим не се отказа и намали изоставането си с гол номер 100 на Джеймс Таверние за клуба, но за повече нямаше сили и така не спечели шеста поредна визита на "Селтик Парк".

Успехът на домакините отвори разлика от 12 точки пред Рейнджърс, което на практика им подпечата и шампионската титла на страната. 

За "детелините" тя ще бъде под номер 53, с което те ще се доближат на две от Рейнджърс. В следващия кръг от първенството Рейнджърс посреща Сейнт Мирън, а Селтик гостува на Килмарнък.