Селтик се доближи на точка до спечелване на трета поредна титла във Висшата лига на Шотландия. "Детелините" победиха с 2:1 у дома големия си съперник Рейнджърс в дербито на 36-ия кръг и два мача преди края на сезона имат 6 точки аванс на върха пред "сините".

Мат О'Райли даде аванс за домакините в 35-ата минута с точен удар в близкия ъгъл от наказателното поле. Превъзходството на Селтик продължи и само три минути по-късно Дайдзен Маеда центрира към вратата на гостите, а Джон Лундстрам си вкара автогол в опита си да изчисти топката в ъглов удар.

Рейнджърс върна един гол в 40-ата минута чрез Сирил Десерс, който се разписа отблизо с глава след асистенция на Дуджон Стърлинг.

Във втората минута на допълнителното време на първата част Лундстрам извърши грубо нарушение срещу Алистър Джонстън и получи червен картон след разглеждане на ситуацията от ВАР.

След почивката домакините отново контролираха събитията на терена, но пропуснаха няколко добри възможности да увеличат преднината си чрез резервата Адам Айда и Мат О'Райли. Попадения на Маеда бяха отменени заради засади. В 55-ата минута О'Райли дори изпусна да се разпише от дузпа, спасена от вратаря Джак Бътланд.

Селтик има 53 титли на Шотландия, докато Рейнджърс е с 55 шампионски трофея. "Детелините" могат да си осигурят първото място и на теория още в следващия кръг, когато гостуват на Килмарнък на 15 май.