Селтик постигна исторически резултат за шотландския футбол. Клубът от „Паркхед“, който отдавна си беше гарантирал титлата, стана първият отбор от 118-години насам, който завършва сезона в местния елит без допусната загуба – 34 победи, 4 равенства и 106 спечелени точки. Така „детелините“ вече са „Непобедимите“.

Това стана факт, след като в мач от 38 кръг тимът на Брендън Роджърс се наложи с 2:0 над Хартс. Вратарят на „сърцата“ Виктор Норинг отрази опасен удар на Дедрик Боята при единствената чиста голова възможност през първата част.

Лий Грифитс откри резултата в 50-ата минута, след като се разписа при центриране на Патрик Робъртс. Стюърт Армстронг удвои 26 минути по-късно и така Хартс допусна четвърта поредна загуба в първенството и финишира на пето място в класирането с 46 точки.

Така Селтик записа едва третият случай в историята на шотландския футбол, когато отбор печели титлата без допусната загуба. Първият от тях е също притежание на „детелините“ през сезон 1897/98, а вторият е на Рейнджърс през 1898/99.

Селтик вече има спечелен дубъл през този сезон, след като през ноември триумфира с Купата на Лигата. „Детелините“ ще опитат да постигнат първия си требъл от 2001 година насам. Той може да стане факт следващата събота, когато е финалната среща за Купата на Шотландия срещу Абърдийн.

Абърдийн финишира на второ място със 76 точки. Днес „доновете“ разбиха Партик Тисъл с 6:0 като гост. Тийнейджърът Скот Райт вкара хеттрик. Абърдийн ще играе в квалификационните кръгове за Лига Европа заедно с Рейнджърс, който завърши на трето място с 67 точки, а днес спечели с 2:1 гостуването си на Сейнт Джонстън.